Lägerskola för grupper och klasser

Djurvårdare för en dag

Funderar ni på vad ni ska göra på er skolresa eller gruppaktivitet, varför inte prova på att jobba som djurvårdare en dag?

Nu har er klass möjligheten att testa! På denna lägerskola kommer ni att få lära er mer om djuren som finns i den vilda delen. Exakt vilka djur ni får träffa, får ni veta först när ni kommer. Men vi kan redan nu lova att det blir en blandning som innehåller något för alla. Kanske finns det någon modig i gruppen som vågar komma närmare några av djuren vi besöker?

Under dagen så kommer vi att mata och aktivera djuren i parken. Det är en dag fylld med spännande upplevelser och höjdpunkter. Vi startar och slutar vid Nordens Arks entré. Lägerskolan anpassas efter gruppens behov och ålder.

Tid: kl. 10.00 - 15.00
Ålder: Grundskola.
Mat: Lunch kan förbeställas i Nordens Arks restaurang. 
Pris: 6 500 SEK/grupp. Max 25 personer. Entré till parken ingår i priset. Priset gäller vardagar. Helgpriser vid förfrågan.

Lägerskola Gatemarken

Denna lägerskola är på två fullmatade dagar. Det är ett bra val för er som vill ha frihet att utforma ert eget kvällsprogram och ordna maten på egen hand. Övernattningen är av det enklare slaget och ni övernattar på vårt torp Gatemarken. Ni sover i en lada som är inredd med sovplatser. Här finns också ett kök för enklare matlagning samt två toaletter med dusch. För er som önskar ordnar Nordens Ark mat och kvällsaktiviteter.

Ni spenderar dagarna med egna lägerledare. Under två intensiva dagar kommer ni att få lära er massor om de utrotningshotade djuren på Nordens Ark. Ni kommer också aktivt att få mata, berika och sköta om de vilda och tama djuren i parken. På lägret kommer ni att uppleva saker som ingen vanlig besökare får möjlighet till.

Tid: 2 dagar
Ålder: Grundskolan och gymnasium.
Antal deltagare: Max 25 elever. Vi ser gärna 2-3 medföljande vuxna per klass.
Priser: Grundpaket kostar 13 650 SEK. I priset ingår entré till parken, lägerpersonal dagtid och hyra av torpet Gatumarken. Mat ingår inte i priset. Det gäller för vardagar. Helgpriser vid förfrågan. 

Tillval:

• Kvällsvandring i den vilda parken efter att mörkret faller in. Vandringen är cirka 2 timmar och det kostar 2995 SEK/grupp.
• Matpaket 3-11 år: 320 SEK, 12-  år: 390 SEK. Paketet innehåller lunch, fika, middag, kvällsmat, frukost och lunch. 
• 
Samarbetsövningar: 2 timmar på vår samarbetsbana - 2995 SEK

Hav och Land - en lägerskola på Havets Hus och Nordens Ark

Lägerskolan är bokningsbar i maj 2018 då Havets Hus öppnar med ett helt nytt akvarium.

Hav och Land är lägerskolan för dig som vill vara med om det där lilla extra. Havets Hus och Nordens Ark arrangerar detta läger tillsammans. Hav och Land inbjuder till fördjupning om arter som lever under ytan i Västerhavet och ovan jord. Tyngdpunkten ligger på de hotade arter som finns i vår klimatzon.

Ni kommer att få lära er mer om tagghudingarnas möjlighet att återbilda förlorade kroppsdelar och snöleopardens multifunktionella svans. Följ med och mata djuren och se på nära håll hur de beter sig.  

Ni väljer själv om ni vill börja er lägerskola på Havets Hus eller på Nordens Ark. För de som är modiga erbjuds möjlighet att övernatta på anläggningarna. På Havets Hus sker det framför ett 40 000 liter stort akvarium och på Nordens Ark får de som vågar gå en kvällsvandring genom parken i ficklampans sken innan det är dags att sova.

Tid: 2 till 3 dagar
Ålder: Grundskolan och gymnasium.
Antal deltagare: Minst 20 betalande

Priser

Det finns tre olika paket att välja mellan.

  • Hav och land med eget boende: 990 SEK/deltagande. Två dagars program ingår.
  • Hav och land med en övernattning: 1 650 SEK/deltagande.
    I priset ingår: program för två dagar, övernattning på Havets Hus eller Nordens Ark, sälsafari, båtresa mellan anläggningarna och mat från lunch dag 1 till lunch dag 2.
  • Hav och land med två övernattningar: 2 699 SEK/deltagare.
    I priset ingår: ett tredagarsprogram, en övernattning på Havets hus och en övernattning på Nordens Ark, sälsafari, båtresa mellan anläggningarna och mat från lunch dag 1 till frukost dag 3.

Offertförfrågan

För tillfället är våra lägerskolor fullbokade för vårterminen.

För mer information och bokning skolinfo[at]nordensark.se.