Konferens/Workshop om djur, natur och hälsa

Den 4-5 oktober 2017 arrangerades en konferens/workshop på Nordens Ark för personer som arbetar med eller är intresserade av olika former av grön hälsa. Målet är att sprida kunskap om positiva effekter av att vistas i natur och av möten med djur. Vi vill skapa ett inspirerande möte om vad som faktiskt görs och vilka positiva erfarenheter som finns.

Konferensen börjar med lunch i Nordens Arks hotell onsdagen den 4/10. Därefter kommer vi få ta del av föredrag som lyfter fram olika aspekter av grön hälsa och ger exempel på hur djur och natur kan användas för att förbättra människors livskvalitet.   

Föredragshållare på konferensen är i bokstavsordning: 

Anneli Jäderholm, Hur djuren hjälpte mig

Eva-Lena Larsson, Gröna rehab och Botaniska trädgården i Göteborg

Eva Sahlin, SLU Alnarp och Institutet för stressmedicin, Västra Götalandsregionen.

Patrik Grahn, SLU Alnarp

Robert Almqvist, Sinnenas trädgård och höns från äldreboende i Vårgårda

Yousra Moshtat, Naturen med andra ögon

Stina Wahl och Elin Wikström, Hundassisterad terapi och Hunddagiset TriBus inom Bräcke diakoni

Dagen avslutas med en guidad tur genom den vilda delen av parken och middag i Varghuset. Vi förväntar oss att vara tillbaka vid Nordens Arks hotell vid 22-tiden.

Torsdagen den 5/10 tillbringas utomhus med start klockan 9.00. Vi hoppas givetvis på en strålande solig dag med hög och klar luft, men var beredd på att vara ute även i lite ruskigare höstväder.

Programmet är under planering, men klart är att det kommer finns eld och kokkaffe till alla på lägerplatsen i Nordens Arks ekopark. Nordens Arks pedagoger kommer presentera erfarenheter från de genomförda Djur&Naturkurserna och det kommer ges möjlighet att prova på olika aktiviteter.

Konferensen avslutas i och med lunch vid tolv-tiden i Nordens Arks hotell.

Den som vill stanna kvar och uppleva mer av djuren på Nordens Ark finns möjligheten till en post conference tour. Vi kommer då besöka några av de arter som vi använder oss av när vi arbetar med grupper i parken.

Program 4-5 oktober

Kostnad: 952 kr inkl moms (800 kr exklusive moms). Kostnaden faktureras och i priset ingår konferensavgift och mat under konferensen.

Boende: Bokas i egen regi. Nordens Ark har ett eget hotell som nås på
0523-795 90  eller hotell[at]nordensark.se. Ange att ni ska vara med på Djur&Natur konferensen vid bokning. 

Antalet platser är begränsat så vänta inte för länge med anmäla dig. Bekräftelse om deltagande skickas via e-post.
Mer information om konferensen kommer publiceras löpande på den här sidan.

I samarbete med: