NA-inriktning

Är du intresserad av djur och natur?

Vill du gå NA och fördjupa dig inom naturvård och zoologi?
Drömmer du om att bli veterinär, biolog eller kanske jägmästare?

- Då finns det en unik utbildning som kan intressera dig!

Nordens Ark samarbetar med Uddevalla Gymnasieskola om en inriktning på naturvetenskapsprogrammet. Inriktningen innebär att delar av utbildningen är förlagd på Nordens Ark och ger dig möjlighet att läsa kurser i zoologi, biologisk mångfald, bevarandebiologi och etologi som inte finns på någon annan gymnasieskola.

Att ha sin skola på en zoologisk park som Nordens Ark ger nästan obegränsade möjligheter till spännande utbildning. I samtliga kurser blandas teori med praktik och målet är att lägga mycket av undervisningen ute i naturen och hos djuren. Det vi gör utomhus kan till exempel röra sig om inventering av naturen på Åby säteri, studier av djuren eller praktiskt djurvårdsarbete.

Alla med gymnasiekomptens kan söka. Eftersom inriktningen inte erbjuds på något annat gymnasium har alla rätt att söka inriktningen Nordens Ark oavsett var man bor någonstans.

"Väldigt varierad undervisning med engagerade och bra lärare som verkligen brinner för det de gör. Bra med både praktisk och teoretisk undervisning, det är både roligare och mer lärorikt. Vår klass har bättre sammanhållning därför att vi delar samma intressen, samt att vi tillbringar mycket tid tillsammans då vi gör olika övningar och projekt. En jättebra grund om man är intresserad av biologi eller vill arbeta med/ för djur i framtiden."
Citat från elever i årskurs 2 med inriktning Nordens Ark.

Verkar det intressant?

Läs mer på Uddevalla Gymnasieskolans hemsida.