Lägerskola för grupper och klasser

Fram till sommaren är våra lägerskolor fullbokade och det finns enbart ett fåtal kvar till hösten, så först till kvarn för att hitta på något roligt med klassen i höst. 

Djurvårdare för en dag

Funderar ni på vad ni ska göra på er skolresa eller gruppaktivitet, varför inte prova på att jobba som djurvårdare en dag?

Nu har er klass möjligheten att testa! På denna lägerskola kommer ni att få lära er mer om djuren som finns i den vilda delen. Exakt vilka djur ni får träffa, får ni veta först när ni kommer. Men vi kan redan nu lova att det blir en blandning som innehåller något för alla. Kanske finns det någon modig i gruppen som vågar komma närmare några av djuren vi besöker?

Under dagen så kommer vi att mata och aktivera djuren i parken. Det är en dag fylld med spännande upplevelser och höjdpunkter. Vi startar och slutar vid Nordens Arks entré. Lägerskolan anpassas efter gruppens behov och ålder.

Tid: kl. 10.00 - 15.00
Ålder: Grundskola.
Mat: Lunch kan förbeställas i Nordens Arks restaurang. 
Pris: 6 750 SEK/grupp vardagar. 9 500 SEK/grupp helgdagar. Max 25 personer. Entré till parken ingår i priset. Priset gäller vardagar. Helgpriser vid förfrågan.

Lägerskola Gatemarken

Denna lägerskola är på två fullmatade dagar. Det är ett bra val för er som vill ha frihet att utforma ert eget kvällsprogram och ordna maten på egen hand. Övernattningen är av det enklare slaget och ni övernattar på vårt torp Gatemarken. Ni sover i en lada som är inredd med sovplatser. Här finns också ett kök för enklare matlagning samt två toaletter med dusch. För er som önskar ordnar Nordens Ark mat och kvällsaktiviteter.

Ni spenderar dagarna med egna lägerledare. Under två intensiva dagar kommer ni att få lära er massor om de utrotningshotade djuren på Nordens Ark. Ni kommer också aktivt att få mata, berika och sköta om de vilda och tama djuren i parken. På lägret kommer ni att uppleva saker som ingen vanlig besökare får möjlighet till.

Tid: 2 dagar
Ålder: Grundskolan och gymnasium.
Antal deltagare: Max 25 elever. Vi ser gärna 2-3 medföljande vuxna per klass.
Priser: Grundpaket kostar 13 750 SEK. I priset ingår entré till parken, lägerpersonal dagtid och hyra av torpet Gatumarken. Mat ingår inte i priset. Det gäller för vardagar. Helgpriser: vardag till helgdag
16 750 SEK, helgdag till helgdag 19 000 SEK. 

Tillval:

• Kvällsvandring i den vilda parken efter att mörkret faller in. Vandringen är cirka 2 timmar och det kostar 2995 SEK/grupp.
• Matpaket 3-11 år: 350 SEK, 12-  år: 450 SEK. Paketet innehåller lunch, fika, middag, kvällsmat, frukost och lunch. 
• 
Samarbetsövningar: 2 timmar på vår samarbetsbana - 2 995 SEK

Hav och Land - en lägerskola på Havets Hus och Nordens Ark 

Hav och Land är lägerskolan för dig som vill vara med om det där lilla extra. Havets Hus och Nordens Ark arrangerar detta läger tillsammans. Hav och Land inbjuder till fördjupning om arter som lever under ytan i Västerhavet och ovan jord. Tyngdpunkten ligger på de hotade arter som finns i vår klimatzon.

Ni kommer att få lära er mer om tagghudingarnas möjlighet att återbilda förlorade kroppsdelar och snöleopardens multifunktionella svans. Följ med och mata djuren och se på nära håll hur de beter sig.  

Ni börjar er lägerskola på Nordens Ark och har en heldag med de vilda djuren i parken. Efter en natt på vårt torp avgår båten till Havets Hus. Om vi har tur får vi se sälar efter vägen. Väl framme på Havets Hus hälsar vi på djuren i havet. Efter lunch utforskar vi strandens växter och djur.

Tid: 2 dagar
Ålder: Grundskolan, gymnasium eller andra barngrupper från 7 år.
Antal deltagare: Max 25 elever.

Priser
Hav och land 19 500 SEK/grupp. Två dagars program, övernattning och båtresa ingår.
Matpris 450 SEK/person tillkommer

Offertförfrågan

För mer information och bokning skolinfo[at]nordensark.se.