Sommarläger

Vill du klappa ett får eller en orm? Vågar du övernatta i skogen? Upplev en riktigt häftig dag bland de vilda djuren - åk på sommarläger på Nordens Ark! Här får du chansen att vara med om upplevelser du inte kan få någon annanstans. Tillsammans med er lägerledare gör ni saker som inga vanliga besökare på Nordens Ark får göra.

Expedition Vild

En rolig och spännande eftermiddag som börjar på Lantgården och slutar i Våtmarken.
Under dagen hälsar vi på hos får, kor, grodor och ormar. Vi tar med oss lite mat till djuren under vandringen, kanske lite morötter, sallad eller mjölmask.

Tid: Kl. 13.00 – 16.00
Ålder: 7 - 9 år
Datum 2019: 17, 24 och 31 juli  
Pris: 599 kr (inklusive fika)

BOKA

Expedition Vildare

Under dagen kommer vi att lära oss mycket om djur. Vi tittar på olika skallar, horn och spårstämplar. Vi matar eller aktiverar flera av djuren i parken. Säkert stannar vi en extra stund hos amurtigrarna. När dagen är slut åker ni alla hem fyllda av fantastiska upplevelser.

Tid: kl. 09.00 - 15.00
Ålder: 10 - 13 år
Datum 2019: 16, 23 och 30 juli  
Pris: 899 kr (inklusive fika och lunch)

BOKA

Expedition Vildast

Under två intensiva dagar lär ni er massor om de utrotningshotade djuren på Nordens Ark. Ni är med och matar eller aktiverar både vilda och tama djur.
Sova måste man även om det är sommarlov och nätterna är ljusa. Vi kör vildmarksstilen och bor i vindskydd i skogen. På lägerplatsen lagar vi mat över öppen eld och medan mörkret faller brukar en och annan spökhistoria berättas i lägereldens sken. Sedan bär det av på en nattvandring i parken där vi tar reda på vad de vilda djuren har för sig. Efter några timmars sömn är det dags för en ny dag fylld av äventyr.

Tid: Dag ett börjar kl. 12.00 och lägret avslutas kl. 12.00 dag två.
Ålder: 10 - 13 år
Datum 2019: 18-19 och 25-26 juli           
Pris: 2 899 kr (inklusive mat båda dagarna)

BOKA

Hav och Land

Hav och Land är ett tre dagar långt sommaräventyr för dig som vill vara med om det lilla extra. Följ med under ytan i Västerhavet och ovan jord bland utrotningshotade djur på Nordens Ark. Lär dig mer om tagghudingarnas möjlighet att återbilda förlorade kroppsdelar och snöleopardens multifunktionella svans.

På Havets Hus i Lysekil ger oss ut på upptäcktsfärd längs Gullmarsfjordens stränder och spanar in bland annat sjöstjärnor, bläckfiskar och hajar i akvarierna. Vi får även vara med och mata djuren. Sover gör vi framför Havets Hus 40 000 liter stora akvarium. En båt tar oss ut på sälsafari innan resan går vidare till Nordens Ark. Här får ni lära känna både vilda och tama djur. Vi matar och berikar miljön för djuren innan vi slår läger i skogen och lagar mat över öppen eld. I mörkret ger vi oss ut på en spännande nattvandring.

Tid: Lägret börjar vid Havets Hus entré kl.10.00 och avslutas kl.12.00 vid Nordens Arks entré.
Ålder: 10 - 13 år
Datum 2019: 17 - 19 juli
Pris: 4 500 kr

Glöm inte att i god tid informera oss innan om du är vegetarian eller har någon sorts matallergi.
Boka Hav och Land genom Havets Hus på 0523-668161 eller havetshus[at]havetshus.se.


För mer information

Ring 0523-795 90 eller mejla bokning[at]nordensark.se.

Vid för få anmälda förbehåller sig Nordens Ark rätten att ställa in aktiviteterna med 5 dagars varsel.