OBS! Viktig information för dig som besökare, klicka här >

Information till våra besökare

Vi är glada att kunna välkomna dig och dina nära och kära att uppleva en dag tillsammans utomhus i vår stora park. Säkerhet och välbefinnande för våra gäster, personal och djur är vår högsta prioritet och vi har vidtagit en rad åtgärder för att ditt besök ska vara tryggt. På denna sida kan du läsa vad vi gör i parken för att våra gäster ska få en trygg upplevelse.

Parken har under vintern öppet alla dagar kl 10-16 (entrén stänger 15).


Köp entrébiljetter online  

Innan du kommer till oss behöver du köpa din biljett online. I samband med att du köper din biljett bokar du också ett datum för ditt besök. Köp dina biljetter här.

Även större grupper kan förboka sina biljetter. Har ni frågor kring detta, kontakta oss på [email protected] eller 0523-795 45.


Av- och ändring av bokning

De aktiviteter som vi erbjuder är utomhus och det finns goda möjligheter att hålla avstånd, men i och med de nya riktlinjerna som gäller från 29/10 så har vi förståelse om du vill avboka ditt besök eller din hotellvistelse hos oss. Du som har bokat aktiviteter kan därför avboka eller ändra din bokning utan kostnad. Har du frågor kring din bokning är du välkommen att höra av dig till oss på [email protected] eller 0523-795 45.


Erbjudande & rabatter

Du som har fribiljett, erbjudande eller rabattkod löser in dessa i entrékassan på plats och behöver inte förboka biljetter.


Medlemskap

Medlemmar i Nordens Arks Vänner behöver INTE förboka entrébiljett utan tar bara med sitt årskort till entrén.
Medlemskap går att lösa vid entrén.


Hotellgäster 

Hotellgäster behöver INTE förboka entrébiljett, det ingår i bokningen. 


Kontantfri park 

För att minska smittspridning är hela parken kontantfri. Det betyder att det endast går att betala med kort när ni köper mat eller handlar i vår butik eller med våra egna presentkort som ni kan köpa här.

 
Anpassningar i parken för att minimera smittspridning 

Nordens Ark innefattas inte av regeringens förbud mot folksamlingar på fler än 50 personer. Parken är stor och består av stora öppna utomhusytor där gäster sprids ut på ett stort område och slipper trängas.  


Vi på Nordens Ark kommer göra allt vi kan för att minimera en smittspridning och agera ansvarsfullt enligt myndigheternas direktiv och rekommendationer. Vi rekommenderar alla att stanna hemma om man är sjuk eller har minsta symptom. Alla har vi ett ansvar i att agera aktsamt och att göra allt man kan för att minimera en smittspridning. Vi följer både utvecklingen och regeringen och myndigheters beslut och rekommendationer. Självklart är vi är också beredda på att agera och fatta nya beslut om situationen förändras. 
 

 
Vi uppmanar alla gäster att hålla ett ordentligt avstånd till varandra och till vår personal. Folkhälsomyndighetens riktlinjer om att hålla avstånd kommer att säkerställas genom bland annat köanvisningar på marken vid vår entré och restauranger samt mer utrymme mellan sittplatserna både inne och utanför restaurangerna. 

 
Det finns flera toaletter i parken för våra gäster där man kan tvätta händerna ofta under dagen. Vi utökar antalet städningar per dag med strikta städrutiner. Dessutom finns handsprit uppsatta på många platser runt om i parken. 

 
Programpunkter i parken som exempelvis matningar av våra djur uteblir helt för att undvika större folksamlingar. 

Varghuset är stängt tills vidare. Endast öppet för toalettbesök. 

Vi har också stängt Våtmarkshuset.

 

Hotell Nordens Ark 

Under vintern är hotellet och våra stugor stängda för säsongen. Vi ser fram emot att hälsa våra hotellgäster välkomna i påsk igen!

 

Varmt välkomna till oss! 
Vi ser fram emot att få göra er vistelse till en minnesvärd upplevelse.