OBS! Viktig information för dig som besökare, klicka här >

Information till våra besökare

Vi är glada att kunna välkomna dig och dina nära och kära att uppleva en dag tillsammans utomhus i vår stora park. Säkerhet och välbefinnande för våra gäster, personal och djur är vår högsta prioritet och vi har vidtagit en rad åtgärder för att ditt besök ska vara tryggt. På denna sida kan du läsa vad vi gör i parken för att våra gäster ska få en trygg upplevelse.

Parken har under sommaren öppet alla dagar kl 10-18. OBS! Entrén stänger två timmar före parken för att det ska finnas möjlighet att gå runt i lugn och ro. 


Säkra din plats - köp entrébiljetter online  

För att du ska känna dig trygg begränsar vi antalet personer i parken. Därför behöver du förboka din biljettSäkra din plats genom att köpa din biljett online. I samband med att du köper din biljett bokar du också ett datum och en tid (för- eller eftermiddag) för att besöka oss och det är endast det bokade datumet som biljetten gäller. Har du förmiddagsbiljett har du ankomsttid mellan 10-14 och kan vara i parken så länge du vill. Med eftermiddagsbiljett kommer du in mellan 13-16 och kan vara kvar tills parken stänger kl 18. Det kan vara bra att boka någon dag innan då intresset att besöka oss är stort under sommaren. Köp dina biljetter här.

Även större grupper behöver förboka sina biljetter. Har ni frågor kring detta, kontakta oss på [email protected] eller 0523-795 45.


Erbjudande & rabatter

Du som har fribiljett, erbjudande eller rabattkod löser in dessa i entrékassan på plats och behöver inte förboka biljetter.


Medlemskap

Medlemmar i Nordens Arks Vänner behöver INTE förboka entrébiljett utan tar bara med sitt årskort till entrén.
Medlemskap går att lösa vid entrén.


Hotellgäster

Hotellgäster behöver INTE förboka entrébiljett, det ingår i bokningen.


Kontantfri park 

För att minska smittspridning är hela parken kontantfri. Det betyder att det endast går att betala med kort när ni köper mat eller handlar i vår butik eller med våra egna presentkort som ni kan köpa här.

 
Anpassningar i parken för att minimera smittspridning 

Nordens Ark innefattas inte av regeringens förbud mot folksamlingar på fler än 50 personer. Parken är stor och består av stora öppna utomhusytor där gäster sprids ut på ett stort område och slipper trängas.  


Vi på Nordens Ark kommer göra allt vi kan för att minimera en smittspridning och agera ansvarsfullt enligt myndigheternas direktiv och rekommendationer. Vi rekommenderar alla att stanna hemma om man är sjuk eller har minsta symptom. Alla har vi ett ansvar i att agera aktsamt och att göra allt man kan för att minimera en smittspridning. Vi följer både utvecklingen och regeringen och myndigheters beslut och rekommendationer. Självklart är vi är också beredda på att agera och fatta nya beslut om situationen förändras. 
 

 
Vi uppmanar alla gäster att hålla ett ordentligt avstånd till varandra och till vår personal. Folkhälsomyndighetens riktlinjer om att hålla avstånd kommer att säkerställas genom bland annat köanvisningar på marken vid vår entré och restauranger samt mer utrymme mellan sittplatserna både inne och utanför restaurangerna. 

 
Det finns flera toaletter i parken för våra gäster där man kan tvätta händerna ofta under dagen. Vi utökar antalet städningar per dag med strikta städrutiner. Dessutom finns handsprit uppsatta på många platser runt om i parken. 

 
Programpunkter i parken som exempelvis matningar av våra djur, ponnyridning och sommarläger uteblir helt i sommar för att undvika större folksamlingar. 

 
Vi har också flyttat vår butik till den stora Ladan vid hotellet för att ni tryggt ska kunna köpa ett minne från parken utan att behöva trängas.

Vi har också stängt Våtmarkshuset, men många av våra nordliga amfibier och reptiler finns att se utomhus.

 

Hotell Nordens Ark 

Nordens Arks hotell håller också öppet och har vidtagit extra åtgärder för att du som gäst ska kunna känna dig trygg med ditt besök. För att undvika trängsel ber vi dig att endast en familjemedlem går till receptionen vid in- och utcheckning 


Hotellfrukosten serveras som buffé och det finns gott om plats att inta frukosten både inomhus och utomhus. Varför inte packa ihop och avnjut er frukost vid Åbyfjordens strand bara ett stenkast bort eller på en filt på någon av våra stora gräsmattor.  Prata med vår personal så hjälper de er.  


Vi har utökat städningen på hotellrummen och i allmänna utrymmen
 såsom handtag, kortmaskiner, trappräcken, nycklar mm.  

 
Du möjlighet att avboka ditt hotellrum kostnadsfritt fram till kl 16.00 dagen innan ankomstdag. Kontakta oss på [email protected] eller via telefon 0523-795 46 så hjälper vi dig. (Gäller enbart ordinarie priskod.) 

 

Mat 

Restaurangkapaciteten i parken är begränsad och anpassas efter antalet gäster och ni kan med fördel ta med er egen picknick. Vi har bord utplacerade runt om i parken och stora grönområden där ni gärna får duka upp er picknick. Du kan läsa mer om vad våra restauranger erbjuder här.

Varmt välkomna till oss! 
Vi ser fram emot att få göra er vistelse till en minnesvärd upplevelse.