OBS! Viktig information för dig som besökare, med anledning av covid-19. Klicka här >

Information till våra besökare

Vi är glada att kunna välkomna dig och dina nära och kära att uppleva en dag tillsammans utomhus i vår stora park. Säkerhet och välbefinnande för våra gäster, personal och djur är vår högsta prioritet och vi har vidtagit en rad åtgärder för att ditt besök ska vara tryggt. På denna sida kan du läsa vad vi gör i parken för att våra gäster ska få en trygg upplevelse. Nordens Ark tar spridningen av coronaviruset på stort allvar och följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer. 

Parken har öppet mellan 10-16 (entrén stänger 15).

Vaccinationbevis

Kravet för vaccinationsbevis gäller inte för att besöka parken, restaurangen och butiken.

Under julmarknaden den 4 december krävs vaccinationsbevis för personer som är 18 år och äldre som önskar besöka den del av julmarknaden som är inne i Ladan. Detta gäller endast denna dag och endast i Ladan.
Varmt välkommen!

Vaccinationsbevis hämtar du enkelt på covidbevis.se

Köp entrébiljetter online  

Det finns inte längre några begränsningar för antal besökare i parken, men för att undvika trängsel vid entrén och för att du ska känna dig trygg kan du boka dina biljetter i förväg.
Innan du kommer till oss kan du köpa din biljett online. Även medlemmar i Nordens Arks Vänner kan förboka sina besök, uppvisande av fysiskt eller digitalt medlemskort görs vid ankomst. Observera att ditt medlemskort är personligt och kan inte lånas ut.

Köp dina biljetter här!


Erbjudande & rabatter:
Du som har erbjudande eller rabattkod löser in dessa online på samma sida där entrébiljetterna köpes. 

Gruppbokning: Större grupper behöver förboka sina biljetter.

Har ni frågor kring detta, kontakta oss på [email protected] Läs om av- och ändring av bokning längre ner på sidan.

Anpassningar i parken för att minimera smittspridning 

Runt parken slingrar sig en drygt 4,5 km lång promenadslinga med gott om utrymmen att stanna till och titta på djuren.

Vi på Nordens Ark kommer göra allt vi kan för att minimera en smittspridning och agera ansvarsfullt enligt myndigheternas direktiv och rekommendationer. Vi rekommenderar alla att stanna hemma om man är sjuk eller har minsta symptom. Alla har vi ett ansvar i att agera aktsamt och att göra allt man kan för att minimera en smittspridning. Vi ber er därför att vara rädda om varandra och se till att hålla avstånd i parken. 

Folkhälsomyndighetens riktlinjer om att hålla avstånd säkerställas genom bland annat köanvisningar på marken vid vår entré och restauranger samt mer utrymme mellan sittplatserna både inne och utanför restaurangerna. Det finns personal som rör sig runt i parken för att säkerställa att trängsel inte uppstår. 

Det finns flera toaletter i parken för våra gäster där man kan tvätta händerna ofta under dagen. Vi utökar antalet städningar per dag med strikta städrutiner. Dessutom finns handsprit uppsatta på många platser runt om i parken. 

Programpunkter i parken som exempelvis matningar av våra djur uteblir helt för att undvika större folksamlingar. 

Hotell

Städrutiner: Vi har förstärkt våra städ- och hygienrutiner och kompletterat med ytterligare desinfektionsrutiner för att du som gäst ska kunna känna dig trygg med att bo, äta och spendera tid i parken. Vi har placerat ut handsprit runt om på hotellet så att det är lättillgängligt för dig att kunna sprita händerna regelbundet.

Frukost: Vi dukar upp vår buffé som vanligt, men har handsprit enkelt tillgängligt på flera platser och uppmanar alla att ta till sig maten med egna bestick. Vill man hellre ta med sig frukosten till sitt rum eller utomhus är det bara att säga till i restaurangen. 

Har du bokat hotellrum via vår hemsida ingår entrébiljett i din bokning och du behöver INTE förboka din entrétid. Om du bokat boende via extern sajt behöver du däremot förboka din entrébiljett.

Restaurang

Lunch: Går att äta dagligen mellan kl 11.30 och 15.00. Det går fint att ta med sig lunchen ut i parken eller köpa med hem.

Pubmeny: Dagligen under högsäsong mellan 15.00 och 18.00. 

Kvällsmeny: À la carte kl 18.00-21.00. Hotellkaféet är öppet till 22.00.

Butik

Vår butik hittar du inne på hotellet vid receptionen har vi en mindre butik. För tillfället finns inga begränsningar för hur många som får vistas i butiken, men eftersom det är ett litet utrymme ber vi er att hålla avstånd och vänta utanför om det är många i butiken.

Av- och ändring av bokning

Du hittar information gällande avbokningsregler här.

Entrébiljetter: Du kan av- och omboka dina entrébiljetter med full återbetalning fram till 23.59 innan bokad dag. Efter det görs inga återköp. Du ändrar din bokning genom att klicka på ”Hantera köp” i ditt bekräftelsemejl. Har ni frågor kring detta, kontakta oss på [email protected] Inkludera ditt ordernummer om du behöver hjälp med din bokning. Vi har inte möjlighet att hantera av- och ombokningar per telefon.

Boende: Om du har bokat via någon extern bokningssite gäller deras avbokningsregler – vänligen kontakta dem om du har några frågor eller om du behöver om- eller avboka din bokning.

Har du frågor kring din bokning är du välkommen att höra av dig till oss på [email protected].

Kontantfri park 

Parken är kontantfri. Det betyder att det endast går att betala med kort när ni köper mat eller handlar i vår butik eller med våra egna presentkort som ni kan köpa här.

Varmt välkomna till oss! 
Vi ser fram emot att få göra er vistelse till en minnesvärd upplevelse.