Baka bröd på Lyckans vedeldade stenugnsbageri!

Nu är vi igång med våra bakdygn hos oss på Lyckans Vedugnsbageri.  Gillar du att baka men inte har fått chansen att göra det i ett riktigt bageri? Nyfiken på hur surdegar och jäsbröd funkar? Nu har du chansen att prova! Oavsett erfarenhet eller tidigare kunskap är du välkommen att vara med oss under ett dygn och delta i hela processen från surdeg till färdigt bröd.  Så här går det till:

Kl 15:00 startar vi med lite fika och småprat. Sen går vi ut i bageriet för att sätta degar och slå upp (forma) bröd och bullar. Vi matar surdegarna och eldar i våra stora ugnar och under tiden det brinner tar vi en fika igen. Dagen avslutas vid ca 19:00. Nästa dag kör vi igång vid 06:00 och då fortsätter vi att blanda degar och slå upp de bröd vi förberedde kvällen innan. Nu är det också dags att grädda det vi gjort. Frukost och lättare lunch ingår och framåt 15-tiden är bakdygnet slut. Förutom en kul upplevelse, nya kunskaper och recept får du naturligtvis bröd och bullar med dig hem.

Start på fredagar och lördagar kl 15:00. Avslut lördag resp. söndag ca 15:00. Anmäl ditt intresse till [email protected].