Nu utvecklar vi verksamheten och bygger om i parken. Läs mer

Hike & Bike i Sotenäs

Hike & Bike

Konceptet Hike & Bike har tagits fram av Sotenäs kommun tillsammans med Sotenäs Turistförening, Företagarna i Sotenäs och LRF Sotenäs och är en del av projektet ”Utvecklad cykelturism i Sotenäs”.

Med utgångspunkt från fyra Hike & Bike Points har projektet tagit fram mellan 15-20 cykelrutter, för olika typer av upplevelser. Rutterna knyter ihop besöksmål, orter och intressanta sevärdheter – med tre inriktningar av cykling:

  • ”Leisure” eller cykelkorgscykling som passar familjen och den som vill uppleva mer av Sotenäs på lågtrafikerade grus- och asfaltsvägar genom fina landskap och trivsamma platser att stanna till på.
  • MTB är för den som gillar att cykla på stigar och vill ha lite mer utmaning.
  • LVG-landsvägsrutter som går på asfaltsvägar och är mer för den som vill ha
    mer träning.

Hike & Bike utgår från fyra startpunkter: Nordens Ark, Tumlaren, Hunnebostrands
Vandrarhem och Bohus-Malmöns Pensionat. Här kan man hyra cykel, eller använda sin egen, fika, bo och få tips om lämpliga cykelrutter eller vandringsturer och andra utflyktstips.
Hike & Bike lyfter lokala sevärdheter, specialiteter och bra ställen att stanna på. 

I dagsläget erbjuder vi ingen uthyrning av cyklar på Nordens Ark, men vi ser fram emot att välkomna cyklister med vår goda kunskap om området. Vi har förstås också fika, lunch och övernattningsmöjligheter i form av både stugboende och hotellrum.

I anslutning till Nordens Ark finns också flera vandringsleder för dig som gärna går till fots.