OBS! Viktig information för dig som besökare, med anledning av covid-19. Klicka här >

Konferensaktiviteter på Nordens Ark

På Nordens Ark kan vi erbjuda olika typer av aktiviteter i samband med er konferens. Allt från guidning bland vilda djur, fåglar, grodor och lantraser till teambuilding.

Möt ett djur

För den lite större gruppen ges här en möjlighet att komma ett av Nordens Arks djur lite närmare. Tillsammans med vår personal går ni bakom kulisserna på Nordens Ark. I foderköket hämtar ni mat djuren som ska matas eller miljöberikas innan ni beger er ut till hägnet. Guiden informerar om Nordens Arks syfte och berättar om det djur ni ska besöka på lite närmare håll. Ni får första parkett när djurvårdaren matar eller berikar. Vi försöker så långt som det är möjligt att tillfredsställa era önskemål om att få möta ett särskilt djur. Viss reservation måste lämnas då det handlar om individer och oförutsedda händelser kan inträffa. Gruppstorlek: max 25 pers, tid: ca 1 timme.

Teambuilding på Nordens Ark

Nordens Arks samarbetsövningar passar alla och är ingen tävling utan utformade för att stärka gruppen. Övningarna kräver engagemang hos deltagarna och ibland är lösningen på utmaningen enkel men kanske inte så uppenbar. Kreativa lösningar underlättar ibland, men en förutsättning är att hela gruppen samarbetar för att nå målet. Syftet är att alla i gruppen ska ha roligt samtidigt som man lär känna varandra och sig själv bättre. Övningarna följs upp och gruppen ges tillfälle att reflektera över utförandet tillsammans med Nordens Arks instruktörer.

Nordens Arks samarbetsövningar sker utomhus så det krävs att man är kläd för att vara utomhus oavsett väder. Vi rekommenderar oömma kläder och rejäla skor samt en extra tröja.

Rekommenderat antal: 10-40 deltagare. Större sällskap delas in i mindre grupper.

Tid: 2,5-3 timmar 

Djurquiz

Ni kan även liva upp middagen på kvällen med ett djurquiz. Ni tävlar i lag om kunskap och djur och natur kombinerat med musik.