Konferensaktiviteter på Nordens Ark

På Nordens Ark kan vi erbjuda olika typer av aktivteter i samband med er konferens. Allt från guidning bland vilda djur, fåglar, grodor och lantraser till teambuildning. 

Äta med vargar

Äta med vargar är en upplevelse utöver det vanliga. Sällan kommer man djuren så nära som på en guidad skymningsvandring genom parken. När det mörknar förtätas stämningen i den nordiska vargskogen. En uggla hoar, det prasslar i gräset och ögon glimmar till. Framme i Varghuset välkomnas ni av doften från grillen som lockar både er och parkens vargar. Medan ni avnjuter den härliga grillbuffén smyger vargarna precis utanför panoramafönstren. Den minnesvärda kvällen avslutas med en promenad tillbaka till Hotell Nordens Ark.

Äta med vargar är en aktivitet för grupper om minst 15 personer. Läs mer om vad som ingår här. Upplevelsen genomförs inte under högsäsong.

 

Middag i tigerns spår

I tigerns spår är en exklusiv kvällsupplevelse. Här får ni följa med in i tigerns värld. Vår kunniga guide gör besöket bakom kulisserna intressant och spännande. Därefter avnjuts en härlig grillbuffé i tigerhuset, samtidigt som världens största kattdjur, amurtigern, tar sig ett bad, passar på att äta eller nyfiket smyger utanför de stora panoramafönstren. Den minnesvärda kvällen avslutas med en gemensam promenad tillbaka till Hotell Nordens Ark.

I tigerns spår är en kvällsupplevelse för grupper om minst 15 personer. Läs mer om upplägget här. 

Möt ett djur

För den lite större gruppen ges här en möjlighet att komma ett av Nordens Arks djur lite närmare. Tillsammans med vår personal går ni bakom kulisserna på Nordens Ark. I foderköket hämtar ni mat djuren som ska matas eller miljöberikas innan ni beger er ut till hägnet. Guiden informerar om Nordens Arks syfte och berättar om det djur ni ska besöka på lite närmare håll. Ni får första parkett när djurvårdaren matar eller berikar. Vi försöker så långt som det är möjligt att tillfredsställa era önskemål om att få möta ett särskilt djur. Viss reservation måste lämnas då det handlar om individer och oförutsedda händelser kan inträffa. Gruppstorlek: max 25 pers, tid: ca 1 tim 


Guidningar

En tur i parken med en guide är den bästa upplevelsen av Nordens Ark. Med en guide kommer ni nära djuren och får lära er massor av nya saker, dessutom pekar de ut djuren som kan vara svåra för ögat att upptäcka. Ni får du ställa hur många frågor ni vill under turen! Ni väljer själv vilken tur ni vill gå, men de måste bokas i förväg. Läs mer om våra olika guidningar här!

 

Teambuildning på Nordens Ark

Nordens Arks samarbetsövningar passar alla och är ingen tävling utan utformade för att stärka gruppen. Övningarna kräver engagemang hos deltagarna och ibland är lösningen på utmaningen enkel men kanske inte så uppenbar. Kreativa lösningar underlättar ibland, men en förutsättning är att hela gruppen samarbetar för att nå målet. Syftet är att alla i gruppen ska ha roligt samtidigt som man lär känna varandra och sig själv bättre. Övningarna följs upp och gruppen ges tillfälle att reflektera över utförandet tillsammans med Nordens Arks instruktörer.

Nordens Arks samarbetsövningar sker utomhus så det krävs att man är kläd för att vara utomhus oavsett väder. Vi rekommenderar oömma kläder och rejäla skor samt en extra tröja.

Rekommenderat antal: 10-40 deltagare. Större sällskap delas in i mindre grupper.

Tid: 2,5-3 timmar 

Djur-quizz

Ni kan även liva upp middagen på kvällen med ett djur-quizz. Ni tävlar i lag om kunskap och djur och natur kombinerat med musik.