Vi söker Guider och Parkvärdar till 2019-års högsäsong

Nordens Ark är en ideell stiftelse som arbetar för att ge utrotningshotade djur en framtid. Vi bedriver naturvård, uppfödning, forskning och utbildning samt arbetar med att sprida kunskap om biologisk mångfald. Djurparken är öppen årets alla dagar och besöks årligen av ca 120 000 personer.Med eget 90-konto står Nordens Ark under Svensk Insamlingskontrolls tillsyn och finansieras av gåvor, fondmedel, entréer, samarbetspartners, hotell- och konferens, restaurang samt utbildning.

För att trivas och lyckas i uppdraget på Nordens Ark utför du ditt arbete med stort engagemang, är självgående, planerar och driver frågor inom ditt ansvarsområde. Du är utvecklingsinriktad och initiativrik och trivs i en verksamhet där behov och förutsättningar kan växla snabbt. Du är duktig på att organisera och prioritera samt ser värdet i alla arbetsuppgifter, ingen uppgift är mindre värd och du tar ansvar för resultatet.

Övergripande syfte med tjänsten
Nordens Arks mål är att bevara och rädda hotade arter. För att nå dit måste vi inspirera och engagerar våra besökare till att delta i det arbetet. Vi tror att människor som får möta vilda djur och personal som brinner för den målsättningen får ett djupare intresse i att delta i det arbetet. 

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Dina huvudsakliga arbetsuppgifter består av att både planerat och spontant guida och hålla i informationsträffar. Du ansvarar för att kontrollera våra barnstationer samt ingår viss städning av park och anläggning i rollen. Som Guide och Parkvärd är det din uppgift att på ett inspirerande och engagerande sätt möta våra besökare, stora som små. Du kommer att vara Nordens Arks ansikte utåt och du brinner för att förmedla din kunskap kring djur och natur, för att inspirera människor och därmed ge våra gäster en fantastisk upplevelse. Du kommer under planerade och spontana guidningar möta våra gäster i hela parken.

Personliga egenskaper
Vi söker dig som har fokus på djurens bästa och besökarens upplevelse. Du ska ha ett brinnande intresse av att arbeta med bevarande och djurparksdjur samt leverera fantastisk service till parkens besökare. Du är en uppskattad medarbetare som sprider glädje och är ödmjuk. Du älskar att inspirera människor och att tala in för en större grupp människor tycker du är fantastiskt roligt.

Arbetet är förlagt till den tid på året då vår verksamhet är som mest hektisk. Det krävs därför att man är flexibel och snabbt kan hantera olika situationer, men samtidigt vara stabil och behålla lugnet i pressade lägen. Du ska kunna arbeta såväl i team som självständigt, ta initiativ och vara ordningsam.

Utbildning & erfarenhet
Vi söker dig med minst gymnasieutbildning inom biologi eller djurhållning. Du är van vid att tala inför publik. Du behärskar både det svenska och engelska språket väl, har du dessutom ett tredje språk som du talar är det en fördel. Det är meriterande om du har en djurrelaterad biologisk högskoleutbildning, erfarenhet av praktisk djurskötsel och pedagogisk kompetens.
Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Anställningsform: Säsongsanställning
Sysselsättningsgrad: Varierande, vi erbjuder både heltid- och deltidstjänster
Startdatum: Maj 2019
Kvälls- och helgtjänstgöring: Ja
Lön: Enligt kollektivavtal

Sista ansökningsdag: 17/3 2019, dock sker urval löpande så var snäll och skicka in din ansökan snarast möjligt.
Kontaktperson: Vid frågor om rekryteringsprocessen kontakta vänligen HR Ansvarig på Nordens Ark linda.gadd@nordensark.se.

Så här gör du för att söka tjänsten: Var snäll och fyll i formuläret där du bifogar CV och personligt brev.

Varmt välkommen med din ansökan!