Vi söker kockar till 2019-års högsäsong

Nordens Ark är en ideell stiftelse som arbetar för att ge utrotningshotade djur en framtid. Vi bedriver naturvård, uppfödning, forskning och utbildning samt arbetar med att sprida kunskap om biologisk mångfald. Djurparken är öppen årets alla dagar och besöks årligen av ca 120 000 personer. Med eget 90-konto står Nordens Ark under Svensk Insamlingskontrolls tillsyn och finansieras av gåvor, fondmedel, entréer, samarbetspartners, hotell- och konferens, restaurang samt utbildning.

För att trivas och lyckas i uppdraget på Nordens Ark utför du ditt arbete med stort engagemang, är självgående, planerar och driver frågor inom ditt ansvarsområde. Du är utvecklingsinriktad och initiativrik och trivs i en verksamhet där behov och förutsättningar kan växla snabbt. Du är duktig på att organisera och prioritera samt ser värdet i alla arbetsuppgifter, ingen uppgift är mindre värd och du tar ansvar för resultatet. 

Övergripande syfte med tjänsten
Nordens Arks mål är att bevara och rädda hotade arter. För att nå dit måste vi inspirera och engagerar våra besökare till att delta i det arbetet. Vi tror att människor som får möta vilda djur och personal som brinner för den målsättningen får ett djupare intresse i att delta i det arbetet. I mötet med parkens gäster levererar du en oklanderlig service och ger varje besökare en minnesvärd upplevelse. Genom din passion för mat och dryck skapar du måltider som överträffar gästernas förväntningar.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Vi har totalt fem serveringsställen på Nordens Ark i form av restaurangen på hotellet, glasskiosker och caféytor ute i parken. Matutbudet består av allt ifrån dagens lunch till glass, men även grillad mat vid Vargstugan. Vi erbjuder även skräddarsydda menyer för större gästsällskap.  Som kock har du ett övergripande ansvar för inköp, planering av mat samt hygien och egenkontroll. Dina arbetsuppgifter kommer i huvudsak att bestå av matlagning, både kall- och varmkök samt grillning. Största delen består av lunchservering men vi har även konferenser och kvällsverksamheter såsom middagar o bufféer.

Personliga egenskaper
Vi söker dig som har fokus på besökarens upplevelse och ser det som en självklarhet att leverera fantastisk mat, lagad med kärlek. Du har ett stort intresse för mat och dryck och delar gärna med dig av din kunskap till dina matgäster. Att göra det lilla extra för dina gäster är en självklarhet för dig. Du ser till att vara påläst om parkens arbete och aktiviteter så att du kan rådge och inspirera dina gäster. Du är en uppskattad medarbetare som sprider glädje och positiv energi.
Arbetet är förlagt till den tid på året då vår verksamhet är som mest hektisk. Det krävs därför att man är flexibel och snabbt kan hantera olika situationer, men samtidigt vara stabil och behålla lugnet i pressade lägen. Att delegera arbetsuppgifter i köket på ett ödmjukt med tydligt sätt kommer naturligt för dig, du ser vad som behövs göras och vågar be om hjälp när det behövs.

Utbildning & erfarenhet
Du som söker skall vara utbildad kock, med minst gymnasie kompetens. Har du tre års yrkeserfarenhet eller mer är det meriterande, men vi är även intresserade av att anställa nyexaminerade kockar. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Ett krav är att du har B-körkort.

Anställningsform: Säsongsanställning
Sysselsättningsgrad: Varierande, vi erbjuder både heltid- och deltidstjänster
Startdatum: Maj 2019

Kvälls- och helgtjänstgöring: Ja
Lön: Enligt kollektivavtal
Sista ansökningsdag: 30/4 2019, dock sker urval löpande så var snäll och skicka in din ansökan snarast möjligt.
Kontaktperson: Vid frågor om rekryteringsprocessen kontakta vänligen HR Ansvarig på Nordens Ark linda.gadd@nordensark.se.

Så här gör du för att söka tjänsten: Var snäll och fyll i formuläret där du bifogar CV och personligt brev.

Varmt välkommen med din ansökan!