den 12 augusti 2015

Traditionell skördemarknad på Nordens Ark

Om en månad, den 12 september, är det dags för den traditionella skördemarknaden på Nordens Ark. Ett perfekt tillfälle att handla närodlade grönsaker och färska bär. Det kommer även finnas sylt, hembakat och korv. 

Om du är ute efter en present eller kanske något fint till dig själv finns det flera olika saker att välja bland; stickat, tovad ull konst, grafisk design och smycken.

Du kan också köpa Nordens Arks honung från Nordiskt bi. Visste du att honungs färg och konsistens beror på vilka blommor bit har besökt. Bin ger ökade skördar och bidrar till biologisk mångfald.   

Skördemarknaden är på Nordens Arks Lantgård, och när du blir fikasugen är du välkommen till Lantcaféet som erbjuder hembakta kakor med mera. Det grillas även hamburgare och korv för er som vill ha något matigare. 

Det är också ett tillfälle för dig att komma närmare våra lantraser och följa med djurvårdarna på matrunda, kanske får du mata våra Linderödssvin med en morot. Från 11.00 är det ponnyridning, det kostar 50 kr (glöm inte kontanter). Varför inte passa på att gå en ängs- och kulturguidning 11.30 eller 13.30?

Skördemarknaden börjar 10.00 och håller på till 16.00, varmt välkomna!
Nordens Arks Vänner