Utbildning på Nordens Ark

En viktig del i vårt arbete är utbildning. Vi arbetar för att inspirera till och utbilda för ett livslångt engagemang för naturen. Hos oss får barn, ungdomar och vuxna lära sig att se värdet och skönheten i biologisk mångfald och hur alla kan ta ett ansvar för att bevara den för framtiden. Utbildningsverksamheten bedrivs på alla nivåer, från förskola till högskola och universitet. Vi fungerar även som fältstation för studenter, forskare och doktorander.

Är ni intresserade av ett avtal?

Kontakta oss på [email protected]

Bild Lägerskola

Lägerskola

Funderar ni på vad ni ska göra på er skolresa? Upplev en riktigt häftig dag bland djuren - åk på läger på Nordens Ark! Tillsammans med er lägerledare gör ni saker som inga vanliga besökare på Nordens Ark får göra.

Lägerskola
Bild Djur och naturkurser

Djur och naturkurser

Vi är övertygade om att alla mår bra av att vara ute i naturen och av att möta djur. Att det kan ge ökad livskvalitet baserar vi både på egna erfarenheter och vetenskaplig forskning. För att sprida den insikten arrangerar vi kurser för alla som är intresserade av djur- och naturupplevelser.

Djur och Naturkurser
Bild Djur och natur på lekterapi

Djur och natur på lekterapi

Under tre år utvecklar Nordens Ark ett projekt för att ge barn på lekterapi möjlighet att uppleva djur och natur även om de inte kan lämna sjukhuset. 

Lekterapi

Praktik på Nordens Ark

Nordens Ark är en mångfasetterad arbetsplats och tar emot praktikanter på alla våra olika arbetsområden. Våra praktikanter deltar i arbetet allt ifrån några veckor till flera år, som våra lärlingar.

Bild Möjlighet till fortbildning på Nordens Ark

Möjlighet till fortbildning på Nordens Ark

Vår målsättning är att erbjuda fortbildningskurser med teman inom bevarandebiologi, etologi, biologisk mångfald, och Grön hälsa. 

Är du intresserad av fortbildning på Nordens Ark? Du kanske till och med har egna önskemål och förslag på fördjupningskurser? Mejla oss på [email protected]

För lärare
Bild Studie om djurparker

Studie om djurparker

Tillsammans med 10 andra svenska djurparker deltar Nordens Ark just nu i en studie där vi vill lära oss mer om hur du som besöker djurparker uppfattar djurparker och deras arbete med djurvälfärd och bevarande av utrotningshotade djur, samt vad som är viktigt för dig under ditt besök. Studien är del av ett examensarbete i Applied Ethology & Animal Biology vid Linköpings universitet och görs i samarbete med Sveriges Lantbruksuniversitet.

Nordens Arks samarbetspartners

              Stiftelsen Thuréus Forskarhem