OBS! Viktig information för dig som besökare, med anledning av covid-19. Klicka här >

Utbildning på Nordens Ark

Hos oss får barn, ungdomar och vuxna lära sig att se värdet och skönheten i biologisk mångfald och hur alla kan ta ett ansvar för att bevara den för framtiden. Utbildningsverksamheten bedrivs på alla nivåer, från förskola till högskola. Vi fungerar även som fältstation för studenter, forskare och doktorander.

Bild Djur och naturkurser

Djur och naturkurser

Vi är övertygade om att alla mår bra av att vara ute i naturen och av att möta djur. Att det kan ge ökad livskvalitet baserar vi både på egna erfarenheter och vetenskaplig forskning. För att sprida den insikten arrangerar vi kurser för alla som är intresserade av djur- och naturupplevelser.

Djur och Naturkurser
Bild Lägerskola

Lägerskola

Funderar ni på vad ni ska göra på er skolresa? Upplev en riktigt häftig dag bland djuren - åk på läger på Nordens Ark! Tillsammans med er lägerledare gör ni saker som inga vanliga besökare på Nordens Ark får göra.

Välj mellan vårt endagarsläger Expedition Vilda Djur
och läger med övernattning, Camp Nordens Ark

Praktik på Nordens Ark

Det är många som vill göra praktik på Nordens Ark. Tyvärr har vi begränsade möjligheter till detta. 

Kontakta oss för mer information på 0523-795 90 eller praktik[at]nordensark.se

Bild Möjlighet till fortbildning på Nordens Ark

Möjlighet till fortbildning på Nordens Ark

Vår målsättning är att erbjuda fortbildningskurser med teman inom bevarandebiologi, etologi, biologisk mångfald, och Grön hälsa. 

Är du intresserad av fortbildning på Nordens Ark? Du kanske till och med har egna önskemål och förslag på fördjupningskurser? Mejla oss på skolinfo[at]nordensark.se

För lärare
Nordens Arks samarbetspartners

              Stiftelsen Thuréus Forskarhem