Besök oss på Nordens Ark

Nordens Ark arbetar för att ge utrotningshotade djur en framtid. Djurparken är öppen året runt. I den Vilda parken hittar du vilda djur, såsom amurtiger, pallaskatt, järv, ren, fåglar och med amfibier. På Lantgården finns nordiska lantraser och här finns under sommaren möjlighet att komma närmare djuren samt klappbox.

Hägnen är byggda för djurens bästa och för att få ut så mycket som möjligt av besöket rekommenderar vi att du utrustar dig med en kikare och en god portion tålamod. Djuren finns där, men kan ibland vara väl kamouflerade och svåra att se.

Vi arbetar med naturvård, bevarande och utbildning samt med att sprida kunskap om biologisk mångfald. En stor del av verksamheten är förlagd i fält i Sverige och utomlands. 

Ät hos oss

Hotellets café och restaurang erbjuder varm mat och fika. Matutbudet i parken varierar beroende på säsong. Se kalendariet för aktuell information. 

Grillning är inte tillåten inne i parken. Däremot är du mer än välkommen att använda grillen på lekplatsen vid parkentrén och vid Lantgårdens lekplats. Ta med kol eller engångsgrill.

Bo på Nordens Ark

På Nordens Arks kan du bo på hotell eller i stuga, entré till parken ingår i priset både ankomstdag och avresedag.

Boka boende direkt

Tillgänglighetsdatabasen

Nordens Ark finns på Tillgänglighetsdatabasen. Kolla här på anpassningarna i parken.