OBS! Viktig information för dig som besökare, med anledning av covid-19. Klicka här >

Djuren på Nordens Ark

På Nordens Ark håller vi ett 80-tal arter och raser från världens alla hörn. Vissa djurarter är idag så hotade att de utan en insats av djurparker riskerar att försvinna för gott. Djuren i parkerna fungerar som en ”räddningspopulation”. För en del arter kan djur födas upp och sättas ut i det vilda för att förstärka den lilla population som finns kvar.

Bild Livekameror på Nordens Ark

Livekameror på Nordens Ark

Följ livet i parken via våra livekameror! Just nu kan du titta in hemma hos vår amurtigerhona och hennes unge och hos våra eremitibisar.

Live från Nordens Ark
Bild Så sköter vi djuren

Så sköter vi djuren

När vi håller djur i ett hägn i en park tar vi på oss ett stort ansvar och det är vår uppgift att se till att djuren får ett bra liv. För att sköta djuren på bästa sätt pratar man om fyra grundpelare; nutrition, beteendehantering, veterinärvård och hägndesign.

Sköta djur
Bild "Övergivna" djurungar och skadade djur

"Övergivna" djurungar och skadade djur

På vårkanten vimlar det av djurungar i naturen. Söta rådjurskid, ekorrungar, små igelkottar och fågelungar - låt dem vara! Varje år dör många djurungar i onödan när människor försöker ta hand om dem. 

"Övergivna" djurungar

Aktivt arbete i det vilda

Vi riskerar att förlora tre fjärdedelar av jordens arter om inget görs, därför arbetar Nordens Ark med bevarandeprojekt för att hotade arter ska finnas i hållbara populationer i det vilda. 

Bild Projekt för djurvälfärd

Projekt för djurvälfärd

Nordens Ark och Hencol AB utvecklar obemannad djurvägning för djurhälsa i nytt projekt. Målsättningen är att demonstrera för besökare och intresserade hur digital teknik kan användas för att utveckla djurvälfärd och att ta fram metoder som bidrar till en bättre djurvälfärd. 

Projekt för djurvälfärd