OBS! Viktig information för dig som besökare, med anledning av covid-19. Klicka här >

Grundskola

På Nordens Ark får eleverna lära sig mer om lokala och globala miljö-, natur- och djurfrågor. Skolverksamheten på Nordens Ark erbjuder verklighets- och upplevelsebaserade situationer där alla sinnen och intelligenser stimuleras i lärandeprocessen. Ett besök hos oss kan vävas in i skolans läro- och kursplaner. Vi kan erbjuda lektioner som passar in i läroplanerna framförallt inom ämnet biologi.

Bild Aktiviteter för grundskoleklasser

Aktiviteter för grundskoleklasser

Vi erbjuder en mängd olika aktiviteter som ni kan göra tillsammans med er klass som Bokstavsjakt, Zoocaching eller Tipspromenad. Vi har flera biologisk teman på våra tipspromenader där du som lärare även får med ett gediget diskussionsmaterial till varje ämne.

Funderar ni på vad ni ska göra på er skolresa? Åk på läger på Nordens Ark! Det finns både endagarsläger och läger med övernattning. En häftig och lärorik upplevelse!

Sotenäs kommun

Sotenäs kommun

Vi har ett nära samarbete med grundskolorna i Sotenäs kommun där eleverna kommer till oss en gång per läsår för olika typer av lektioner som är knutna till läroplanen. Lärare i kommunen bokar lektioner på [email protected]

Göteborgs Högre Samskola

Göteborgs Högre Samskola

Vi har ett nära samarbete med Högre Samskolan i Göteborg. Eleverna i åk 1-3 har lektioner med pedagoger från Nordens Ark i skolan. Åk 4-6 kommer till Nordens Ark varje år för lektioner och upplevelser utöver det vanliga.