OBS! Viktig information för dig som besökare, med anledning av covid-19. Klicka här >

Grundskola

På Nordens Ark får eleverna lära sig mer om lokala och globala miljö-, natur- och djurfrågor. Skolverksamheten på Nordens Ark erbjuder verklighets- och upplevelsebaserade situationer där alla sinnen och intelligenser stimuleras i lärandeprocessen. Ett besök hos oss kan vävas in i skolans läro- och kursplaner. Vi kan erbjuda lektioner som passar in i läroplanerna framförallt inom ämnet biologi. 

På vår promenad Tidsresan får ni, genom stora skyltar, uppleva hur landskapet har förändrats genom tiderna.

 

Bild Förskola - åk 3

Förskola - åk 3

För förskolan upp till årskurs 3 föreslår vi Lantgårdsliv, det blir mycket spännande och rolig information om våra djur på Lantgården.

För bokning kontakta 0523-79590bokning[at]nordensark.se.  

Bild Åk 4 - 6

Åk 4 - 6

Vi erbjuder lektioner som passar läroplanen, vid bokning får läraren en beskrivning av lektionen med förslag på förberedelser och aktiviteter som kan göras efter lektionen.

Andra aktiviteter är Klövar och klor eller Tiger till varg. Vi går på djupet, pratar om olika arter och deras krav på miljö. Givetvis blandat med spännande och rolig djurfakta.

Bild Åk 7 - 9

Åk 7 - 9

Här går vi verkligen på djupet och erbjuder guidningar som Klövar och klor, Tiger till varg och Vilda djur.

Artbegrepp, genetik och djurens funktioner i ekosystemet blandas med spännande och roliga fakta om djuren. Bokas via 0523-795 46bokning[at]nordensark.se 

När det är dags för klassresa så kan ni boka härliga lägerupplevelser hos oss. Här hittar ni våra olika läger. 

Sotenäs kommun

Sotenäs kommun

Vi har ett nära samarbete med grundskolorna i Sotenäs kommun där eleverna kommer till oss en gång per läsår för olika typer av lektioner som är knutna till läroplanen. Lärare i kommunen bokar lektioner på [email protected]

Göteborgs Högre Samskola

Göteborgs Högre Samskola

Vi har ett nära samarbete med Högre Samskolan i Göteborg. Eleverna i åk 1-3 har lektioner med pedagoger från Nordens Ark i skolan. Åk 4-6 kommer till Nordens Ark varje år för lektioner och upplevelser utöver det vanliga.