Nu utvecklar vi verksamheten och bygger om i parken. Läs mer

Grundskola

På Nordens Ark får eleverna lära sig mer om lokala och globala miljö-, natur- och djurfrågor. Skolverksamheten på Nordens Ark erbjuder verklighets- och upplevelsebaserade situationer där alla sinnen och färdigheter stimuleras i lärandeprocessen. Ett besök hos oss kan vävas in i skolans läro- och kursplaner. Vi erbjuder lektioner som passar in i läroplanerna framförallt inom ämnet biologi men även inom andra ämnen.

Dessa lektioner och aktiviteter erbjuder vi

Bild Förskola - ÅK 3

Förskola - ÅK 3

För förskolan upp till årskurs 3 föreslår vi Lantgårdsliv, det blir mycket spännande och rolig information om våra djur på Lantgården.

För bokning kontakta [email protected].  

Bild ÅK 4 - 6

ÅK 4 - 6

Vi erbjuder lektioner som passar läroplanen, vid bokning får läraren en beskrivning av lektionen med förslag på förberedelser och aktiviteter som kan göras efter lektionen.

En annan aktivitet är Klövar och klor.  Vi går på djupet, pratar om olika arter och deras krav på miljö. Givetvis blandat med spännande och rolig djurfakta.

Bild ÅK 7 - 9

ÅK 7 - 9

Här går vi verkligen på djupet och erbjuder guidningar som Klövar och klor.

Artbegrepp, genetik och djurens funktioner i ekosystemet blandas med spännande och roliga fakta om djuren. Bokas via [email protected] 

När det är dags för klassresa så kan ni boka härliga lägerupplevelser hos oss. Här hittar ni våra olika läger. 

Bild Aktiviteter för grundskoleklasser

Aktiviteter för grundskoleklasser

Vi erbjuder en mängd olika aktiviteter som ni kan göra tillsammans med er klass som Bokstavsjakt, Zoocaching eller Tipspromenad. Vi har flera biologisk teman på våra tipspromenader där du som lärare även får med ett gediget diskussionsmaterial till varje ämne.

Funderar ni på vad ni ska göra på er skolresa? Åk på läger på Nordens Ark! Det finns både endagarsläger och läger med övernattning. En häftig och lärorik upplevelse!

Samarbeten med lokala skolor

Sotenäs kommun

Sotenäs kommun

Vi har ett nära samarbete med grundskolorna i Sotenäs kommun där eleverna kommer till oss en gång per läsår för olika typer av lektioner som är knutna till läroplanen. Lärare i kommunen bokar lektioner på [email protected]

Göteborgs Högre Samskola

Göteborgs Högre Samskola

Vi har ett nära samarbete med Högre Samskolan i Göteborg. Eleverna i åk 1-3 har lektioner med pedagoger från Nordens Ark i skolan. Åk 4-6 kommer till Nordens Ark varje år för lektioner och upplevelser utöver det vanliga.