den 25 januari 2021

2020 var bra på många sätt

Förra året var ett speciellt år på många sätt. Pandemin satte käppar i hjulet för många planer och gjorde vårt arbete lite svårare. Transporter av djur, arbete i fält, internationella samarbeten, utbildningsinsatser och besöksupplevelsen i parken. Allt ställdes på sin spets och vi fick tänka om och tänka nytt.

Samtidigt hände mycket bra och vi fortsatte vårt viktiga arbete för att rädda utrotningshotade djur. Nya bevarandeprojekt startades för små, men ack så viktiga insekter, rekordmånga fjällgäss återvände till de svenska fjällen, vi hade fler födslar än någonsin hos våra kycklinggrodor, många tusen nordiska bin försågs med RFID-tagg för att ge forskarna mer kunskap och i framtiden kommer ungar från våra persiska leoparder att släppas ut i det vilda.

Det och mycket, mycket mer jobbade vi med under 2020 – och vi kunde göra det tack vare alla privatpersoner, företag och organisationer som väljer att stödja vårt arbete på olika sätt. Tillsammans kan vi göra skillnad för de utrotningshotade djuren.