den 6 februari 2018

Igår var det dags för styrelsemöte för Nordens Arks Vänner. I samband med det överräcktes årets första gåva till Nordens Ark på 1 200 000 kronor. 

Nordens Arks Vänner är en ideell fristående medlemsförening i syfte att stödja Nordens Arks verksamhet med att ge utrotningshotade djur en framtid och det är tack vara alla ni som tecknat medlemskap som bidragit till den stora gåvan. 

Medlemskap i Nordens Arks Vänner tecknar man under ett kalenderår, och de senaste tio åren har vi ett snitt på 5800 medlemmar om året. 

Föreningen har genom åren organiserat en mängd olika aktiviteter och arrangemang vars intäkter gynnat Nordens Arks utveckling. Det traditionella midsommarfirandet på Åby säteri och skördemarknaden på Lantgården i september är två av föreningens större arrangemang som lockar hundratals besökare. Föreningen har under 27 år samlat in hela 32 miljoner kronor till Nordens Arks verksamhet.

Ett medlemskap i Nordens Arks Vänner är ett utmärkt sätt att stödja Nordens Ark och samtidigt hålla sig informerad. Vi har också en klubb för de yngre, Leopardklubben. Likheterna med ett årskort är att du som bonus till ditt medlemskap i Nordens Arks Vänner får fri entré till djurparken under ett kalenderår.