den 13 augusti 2014

Christer grävde fram kattunge

Nordens Arks medarbetare Christer Larsson räddade i helgen livet på en liten kattunge som fastnat mellan två klippblock i Göteborg. Räddningstjänsten hade försökt och djurambulansen hade testat allt de kom på – till slut ringde de Nordens Ark. Efter flera timmas arbete och en grop på två meter kunde Christer Larsson dra ut kattungen. Den har nu fått namnet Sotis.

I två dygn hade kattungen suttit fastklämd mellan stenblocken. Boende i området vid Biskopgården i Göteborg hade hört hur de skrikit och jamat för sitt liv. Katten låg två meter ner mellan klippblocken upp och ner. Den kunde inte komma loss själv. Efter att flera hade försökt att få loss katten ringde Djurambulansens medarbetare Björn i Göteborg till Nordens Arks driftchef Linnéa Johansson. Hon tog i kontakt med Christer Larsson som direkt åkte ner till platsen. 

När Christer Larsson väl kom ner försökte han först med en gripklo dra upp katten men lyckades inte. Det regnade på platsen och katten skrek förtvivlat efter hjälp. Till slut grävde Christer en två meter djup grop längs med klippblocket där skrevan gick ut. Därnere var skrevan bredare och det skulle vara möjligt att lirka loss katten. Christer kravlade ner i gropen och lyckades med hjälp av en elrör som en kabel fördes igenom få tag i katten som han sedan drog försiktigt ut. 

Under hela tiden hjälpte Björn på Djurambulansen till, spadar och verktyg fick de från Räddningstjänsten. 

Efter några timmars fick de loss kattungen. Den var då kall och blöt. 
- Jag fick hålla katten i en timme innan den blev varm, den hade inte klarat en natt till här, berättar Christer Larsson. 
Kattungen som nu kallas Sotis fick tillbringa första natten på Blå Stjärnan. Nu har den fått flytta till ett katthem där den kommer att få äta upp sig lite.