den 20 december 2018

Föräldravikariat däggdjursavdelningen

Nordens Ark är en ideell stiftelse som arbetar för att ge utrotningshotade djur en framtid. Vi bedriver naturvård, uppfödning, forskning och utbildning samt arbetar med att sprida kunskap om biologisk mångfald. Djurparken är öppen årets alla dagar och besöks årligen av ca 120 000 personer. Med eget 90-konto står Nordens Ark under Svensk Insamlingskontrolls tillsyn och finansieras av gåvor, fondmedel, entréer, samarbetspartners, hotell- och konferens, restaurang samt utbildning.

För att trivas och lyckas i uppdraget på Nordens Ark utför du ditt arbete med stort engagemang, är självgående, planerar och driver frågor inom ditt ansvarsområde. Du är utvecklingsinriktad och initiativrik och trivs i en verksamhet där behov och förutsättningar kan växla snabbt. Du är duktig på att organisera och prioritera samt ser värdet i alla arbetsuppgifter, ingen uppgift är mindre värd och du tar ansvar för resultatet. 

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Förutom att förmedla kunskap om djuren till våra besökare på ett inspirerande sätt arbetar du med alla rutinmässiga moment inom djurhållning såsom:

  • Utfodring
  • Renhållning av anläggningar
  • Berikning
  • Träning
  • Journalföring 

Personliga egenskaper
Vi söker dig som har fokus på djurens bästa och besökarens upplevelse. Du ska ha ett brinnande intresse av att arbeta med bevarande och djurparksdjur samt leverera fantastisk service till parkens besökare. Du är en uppskattad medarbetare som sprider glädje och är ödmjuk. Det krävs att du är flexibel och snabbt kan hantera olika situationer, men samtidigt vara stabil och behålla lugnet i pressade lägen. Du ska kunna arbeta såväl i team som självständigt, ta initiativ och vara ordningsam.

Utbildning & erfarenhet
Vi söker dig med minst gymnasieutbildning inom djurhållning och B-körkort. Du bör ha erfarenhet av djurparksarbete och vara van vid att tala inför publik. Du behärskar både det svenska och engelska språket väl, har du dessutom ett tredje språk som du talar är det en fördel. Har du förarbevis för hjullastare, traktorvana, jägarexamen eller D9-kompetens är det meriterande. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Anställningsform: Vikariat på ett år
Sysselsättningsgrad: Heltid, 100 %
Startdatum: Snarast möjligt

Kvälls- och helgtjänstgöring: Ja
Lön: Enligt kollektivavtal
Sista ansökningsdag: 13/1 2019, dock sker urval löpande så var snäll och skicka in din ansökan snarast möjligt.
Kontaktperson: Vid frågor om rekryteringsprocessen kontakta vänligen HR Ansvarig på Nordens Ark [email protected] , facklig representant Josefin Hansson [email protected]

Så här gör du för att söka tjänsten: Var snäll fyll i formuläret där du bifogar CV och personligt brev.

Varmt välkommen med din ansökan!