den 21 augusti 2015

Landshövdingar besöker Nordens Ark

På söndag besöker Sveriges landshövdingar Nordens Ark. Besöket är en del av det årliga landshövdingsmötet som hålls en gång per år. Denna gång är Västra Götalands län och landshövding Lars Bäckström värd för besöket.

Nordens Ark är ett av stoppen på de tre dagar långa mötet. Till parken kommer Sveriges 21 landshövdingar. Det är Lars Bäckström själv som valt vad han vill visa upp för sina kollegor när de kommer på besök. Nordens Ark är det första stoppen, därefter bär det vidare ut till Smögen för middag.
- I Västra Götalands län, blir det omöjliga möjligt. På Nordens Ark skyddas allt från världens tigrar, till minsta kräk i kärr och syra. Det är en ark som alla bör se, säger Lars Bäckström.

Värdar för besöket på Nordens Ark är Mats Höggren, VD, Linnéa Johansson, vice VD, och Göran Bengtsson, ordförande i Stiftelsen Nordens Ark.
- Det är speciellt kul att landshövdingar från hela landet kommer hit i och med att vi medverkar i naturvårdsprojekt över hela landet, säger Mats Höggren.

Andra platser som landshövdingarna kommer att besöka är Borås Textile Fashion Center och Älvrummet – stadsutveckling i Göteborg.