den 13 september 2017

Ny kampanj ska rädda bilar och utrotningshotade djur


Saabägare är otroligt engagerade och måna om sina bilar. Det tar nu reservdelsindustrin fasta på och idag startar en årslång global kampanj för att förlänga bilarnas andrahandsvärde och samtidigt stötta Nordens Arks arbete med utrotningshotade djur och biologisk mångfald. 


Trots att Saab har upphört existera som bilproducent håller de fortfarande fast vid sin tidigare kvalitetsstämpel. För visst rullar det Saabar på gatorna än idag och tanken är att de ska fortsätta rulla. Med den globala kampanjen Parts for Life skapar Saab en förlängning av sitt varumärke och slår samtidigt ett slag för en hållbar värld. För människor, djur och bilar.

Tillsammans med Nordens Ark vill Saab nu engagera sig i arbetet med att rädda utrotningshotade djur. Under 365 dagar kommer en kampanjen Parts for Life att rulla världen över och genom den kommer Saab att samla ihop ett rejält bidrag i hållbarhetens namn. Kampanjen kommer bland annat att innehålla filmatiserade Saab-historier och engagerande tävlingsmoment.

- Vi ser fram emot samarbetet med Orio och Parts for Life, säger Mats Höggren Vd på Nordens Ark. Det är ett fantastiskt initiativ och vi kommer nu arbeta tillsammans för att ge hotade djur en framtid.

Det gäller inte bara att reducera konsumtionen genom att förlänga bilarnas andrahandsvärde, utan också att tänka större. Målet är att informera om vikten av bevarande och medvetet tänkande, inte bara när det gäller bilar utan även utrotningshotade djure Därför går en stor del av intäkterna till Nordens Ark och vårat arbete.

- Not being able to produce new cars, we felt certain similarities to the endangered animals of the world. It feels like we are on the same journey and we want to join ventures for the greater good, säger David Leighton, Sales & Marketing manager på Orio Parts. It feels really good contributing to world wide animal preservation with a project like this. It must be our largest campaign ever, both in size and in heart.

 
Om kampanjen
Parts For Life är en kampanj med målet att bevara både Saab-bilar och utrotningshotade djur. Genom att aktivera en livstidsgaranti hjälper man till att rädda och bevara utrotningshotade djur.

De Saab Original-delar som används på Saab Service Centers ges livstidsgaranti på. För varje reparation hos ett Saab Service Center där orginaldelar monteras, ges en donation till Nordens Ark. Ett bidrag som hjälper och räddar utrotningshotade djur runt om i världen.

Läs mer om kampanjen på www.partsforlife.com