den 4 maj 2015

Ny ledning för Nordens Ark

Mats Höggren tillträder den 1 augusti 2015 som ny VD för Stiftelsen Nordens Ark. Samtidigt blir nuvarande driftchefen Linnéa Johansson vice VD.

Mats Höggren får tillsammans med Linnéa Johansson uppdraget att ta nästa steg i utvecklingen av Nordens Ark. Behovet av anläggningar som Nordens Ark ökar och parallellt med skydd av lämpliga naturområden måste också genbanker byggas upp för de mest utsatta djuren. 

-Vi bedömer att Mats Höggren och Linnéa Johansson är rätta personer att utföra detta uppdrag. Det är en enig styrelse som ger dem uppdraget att utveckla verksamheten på anläggningen vid Åbyfjorden i mellersta Bohuslän, säger Göran Bengtsson, styrelseordförande för Stiftelsen Nordens Ark.

Mats Höggren har arbetat med biologisk mångfald och människor i hela sitt liv. Idag är Mats zoologisk chef för Kolmårdens Djurpark AB. Han har arbetat där sedan 2004. Innan dess var han verksam vid Centrum för biologisk mångfald. Mats disputerade i genetik vid Uppsala universitet 1995. Han har dessutom en lång erfarenhet av konsultuppdrag, kommittéarbeten, styrelser, publikationer och undervisning i Sverige och internationellt.
- Det ska bli både spännande och roligt att få arbeta i och leda den verksamhet som Nordens Ark bedrivit med stor framgång under många år. Att ge utrotningshotade arter en framtid här på vår jord och samtidigt få ut det budskapet till allmänheten, det är bland det viktigaste uppdraget vi har när vi arbetar med artbevarande. Jag ser verkligen framemot att få bidra till Nordens Arks fortsatta framgångar i detta viktiga arbete, säger Mats Höggren.

Linnéa Johansson känner verksamheten väl. Hon började redan 1999 på Nordens Ark som djurvårdare och har därefter arbetat som arbetsledare för djurvårdsgruppen och nu senast som driftschef. Under åren har hon även vidareutbildad sig inom arbetsvetenskap.
- Det känns roligt och inspirerande att ta över stafettpinnen och fortsatta att utveckla Nordens Ark tillsammans med Mats, säger Linnéa Johansson.

Mats Höggren efterträder Lena M Lindén som går i pension den 1 juli 2015 efter många framgångsrika år som VD för Nordens Ark. 

För mer information kontakta:

Göran Bengtsson, styrelseordförande Nordens Ark, 0705-90 58 10.
Mats Höggren, tillträdande VD, 0705-582796.
Linnéa Johansson tillträdande vice VD, 0701-902148.
Elin Rantakokko, till förordnad kanslichef på marknadsavdelningen, 0523-795 93