den 3 februari 2021

Rekordmånga besökare i januari

I Europa och stora delar av världen har många organisationer som jobbar med att utrotningshotade djur det tufft just nu. För många är intäkter från besökare en viktig del av finansieringen och i spåren av covid-19 och den nuvarande nedstängningen är det många gånger ekonomiskt tufft.

Nordens Ark är en ideell stiftelse utan kommunala eller statliga driftsbidrag och varje besökare som kommer till parken är värdefull och bidrar till att verksamheten och arbetet med utrotningshotade djur kan fortsätta. Därför är det extra glädjande att folk i dessa tider fortsätter att stödja vårt arbete, att besökare fortsätter att komma och att vi – med vissa förändringar – kan fortsätta hålla parken öppen.

Att kunna visa och kommunicera hoten mot arterna som finns representerade i parken och berätta vad som görs för att de ska finnas kvar i det vilda är en viktig del av Nordens Arks verksamhet.

2021 börjar som 2020 slutade med restriktioner och förändringar i verksamheten. Men det finns hopp och året har börjat bra. Aldrig under Nordens Arks trettiotreåriga historia har så många besökt parken i januari! Vi ser fram emot en lika bra februari, särskilt nu när vädrets makter är med oss och bjuder på ett spektakulärt vackert vinterlandskap – ett väder som passar många av djuren i parken.

Panda i snö på Nordens Ark.Panda i en snötäckt gran på Nordens Ark. Foto: Jenny Magnusson