den 16 december 2015

Renarna behöver biljetter!

Den vilda skogsrenen är hotad i Norden. Efter att ha varit vanlig i Sverige och Finland sköts den sista skogsrenen i Sverige 1880. Idag finns den bara på två ställen i Finland och i ryska karelen. För att rädda arten startar nu ett projekt och Nordens Ark hjälper till.

Inom kort kommer tre av våra vajor, renhonor, att skickas till Ähteri zoo i Finland där ett specialhägn byggts upp. De kommer ingå i en flock med flera renar, både vilda och från andra djurparker. I ett utplanteringsprojekt kommer sedan renar från den nybildade flocken att sättas ut för att knyta samman de båda finska populationerna. 

Bevarandeprojekt i fält är komplexa och kräver långsiktigt engagemang. Att bevara skogsrenen är viktigt för vår nordiska fauna och att renar uppfödda på Nordens Ark skickas till Finland, antingen för utplantering eller som avelsrenar, är en viktig del i bevarandearbetet.

Nu behöver vi din hjälp!

Du kan vara med och stödja arbetet för att bevara skogsrenen. Skänk en gåva till projektet så hjälper du bland annat till med transporter, avel och uppfödning. Alla gåvor är varmt välkomna.

Sätt in ditt bidrag på bg 900-1967 eller swisha till 123 900 1967. Märk gåvan med ”skogsren”

God Jul & Gott Nytt År