den 8 juni 2023

Sköldpadda hjälpte Kronprinsessan vid invigning på Nordens Ark

Efter ett års byggande var det under torsdagen dags för invigning en den nya SköldpaddsArken på Nordens Ark. En grekisk landskölpadda hjälpte Kronprinsessan att ”klippa” bandet.

Solen sken när den grekiska landsköldpaddan under dagen hjälpte Kronprinsessan Victoria att inviga den nya SköldpaddsArken på Nordens Ark.
-Att Kronprinsessan invigde SköldpaddsArken är både viktigt och fantastiskt. Det hjälper oss att lyfta hoten mot världens sköldpaddor och att vi behöver agera nu för att rädda dem, säger Mats Höggren, Vd på Nordens Ark.


Kronprinsessan Victora fick hjälp av en grekisk landsköldpadda vid invigningen av den nya SköldpaddsArken. Foto: Marie Mattsson

Under ett år har arbetet med byggnationen av den unika SköldpaddsArken pågått på Nordens Ark och under torsdagen var det dags för invigning.
SköldpaddsArken kommer fungera som ett unikt avelscenter med fokus på stora sköldpaddor som helt eller delvis lever i vatten. Här får några av Sydostasiens mest utsatta arter en fristad och kan fortplanta sig för framtida utsättningar.

Världens sköldpaddor är hotade och fler än 50% av dem står på ruinens brant och riskerar att inom kort försvinna om inget görs.

SköldpaddsArken har blivit möjlig tack vare Postkodlotteriets alla lottköpare.