den 15 maj 2023

Snart öppnar vi SköldpaddsArken!

Den nya SköldpaddsArken erbjuder en fristad åt några av världens mest hotade sköldpaddsarter. Arken kommer att vara navet för Nordens Arks arbete för att på plats, men även globalt i fält, arbeta för att rädda de här arterna från att försvinna.

Den 8 juni inleds arbetet med en högtidlig invigning av H.K.H. Kronprinsessan Victoria och ett internationellt bevarandeseminarium.

Äntligen är det dags att slå upp portarna för den nya SköldpaddsArken på Nordens Ark. Under ett intensivt år har det planerats och byggts för att skapa en så bra miljö som möjligt för några av världens mest hotade sköldpaddor, och nu är vi klara.

Det vill vi så klart fira!


Indokinesisk boxsköldpadda. Foto: Marie Mattsson

SköldpaddsArken har flera ben att stå på, främst att ge några av världens mest hotade sköldpaddsarter en fristad, där vissa idag räknas som försvunna i det vilda. Dessutom är arbete i fält och utbildning viktiga delar. Det kommer ta tid och krävas mycket arbete för att rädda de här arterna för framtiden – men tillsammans kan vi göra skillnad.

 

Torsdag 8 juni – bevarandeseminarium & invigning

Under dagen kommer Nordens Arks högsta beskyddare H.K.H. Kronprinsessan Victoria att inviga SköldpaddsArken och dess bevarandeprojekt.

Därefter följer ett bevarandeseminarium där internationella experter finns på plats för att uppmärksamma de hot som världens sköldpaddor står inför och vad vi kan göra för att säkerställa deras överlevnad.


H.K.H. Kronprinsessan Victoria. Copyright Kungl. Hovstaterna