den 22 augusti 2019

Naturupplevelser och möten med djur som resurs för välmående

Välkommen till ett seminarium om naturvägledning och hälsa med koppling till naturupplevelser inklusive möten med djur, som CNV anordnar tillsammans med SLU:s forskningsplattform Framtidens djur, natur och hälsa.

Vi kommer att vara på Nordens ark och använder - bland annat - deras utbildningar i praktisk naturvägledning som verktyg för hälsa och grön omsorg som utgångspunkt för övningar och diskussioner. Nordens arks utbildningar är riktade till personliga assistenter, ledsagare, personal i särskolan och förskolepersonal, men innehållet är lika användbart för alla naturvägledare eller andra personer som vill bedriva naturvägledning i hälsofrämjande syfte.

Seminariet vänder sig till alla som är intresserade av att arbeta med naturvägledning och hälsa.

När: 2 – 3 oktober 2019. Seminariet börjar med gemensam lunch kl. 12 den 2 oktober och avslutas senast kl. 13 den 3 oktober. Därefter gemensam lunch för den som vill (ange i anmälan).

Var: Nordens ark, Hunnebostrand. Hitta hit
Kollektivtrafik till exempelvis Göteborg C cirka en gång per timme: Västtrafik.

Nordens Ark är en djurpark som arbetar för att ge utrotningshotade djur en framtid. Man bedriver naturvård, uppfödning, forskning och utbildning (bland annat inom naturvägledning) samt arbetar med att sprida kunskap om biologisk mångfald. Läs mer om Nordens ark här.

Program längre ner på sidan.

Sista anmälningsdag: Fredag 30 augusti. Anmäl dig via formuläret nedan. Efter sista anmälningsdag måste vi tyvärr ta full avgift, om vi inte kan hitta en ersättare.

Kostnad:  2 400 kr exkl. moms. I avgiften ingår boende i delat rum samt lunch dag 1, middag, frukost, fika båda dagarna. 
Enkelrumstillägg: 300 kr pp. Ange i formuläret om du vill boka enkelrum.

Vi kommer att varva teoretiska pass med övningar utomhus - medtag kläder för väder.

Varmt välkomna!