Hitta hit & parkering

Nordens Ark ligger i hjärtat av Bohuslän, 20 km från Smögen, 45 km från Uddevalla, 114 km från Göteborg och 210 km från Oslo. 

GPS-koordinater

Lat: N58° 26´33.65"
Long: E11° 26´10.68" 

Med buss

Nordens Arks busshållplats ligger precis utanför entrén till Nordens Ark och buss 860 går en gång i timmen under vardagar och varannan timme under helger. Västtrafik är ansvarig för busstrafiken som passerar Nordens Ark.

Från:
Göteborgs c - drygt 2 h (1 byte)
Uddevalla c - 1 h
Trollhättan stn - 1,5 h
Strömstad stn - 1,5 h (1 byte)

Klimatrabatt! Res klimatsmart till Nordens Ark och få rabatt på ditt besök. Vid uppvisande av bussbiljett med dagens datum får du 10% rabatt på entré och 10% rabatt på lunch.


Med båt

Längst in i den vackra Åbyfjorden ligger Nordens Ark och för er som kommer med båt erbjuds möjlighet att lägga till vid vår gästbrygga. Djupet vid bryggan är 2-3 meter och fjorden erbjuder goda ankringsmöjligheter.

I samband med besöket på Nordens Ark är ni välkomna att ligga en natt vid bryggan utan avgift. Vi är tacksamma för att ni respekterar att det inte är någon gästhamn och att det inte finns några faciliteter i form av sophantering, dusch och toaletter. I Gästhamnsguiden kan du läsa mer om vilka gästhamnar som ligger nära Nordens Ark.


Med bil

Från Göteborg: Tag E6 mot Oslo. Efter Munkedal/Håby är det skyltat från E6.

Från Oslo: Tag E6 mot Göteborg och följ skyltning mot Nordens Ark (Smögen och Kungshamn).   


Parkering

Att parkera på Nordens Ark är gratis. En frivillig p-avgift kan läggas genom att swisha till Norden Arks Vänner 123 480 39 95.  Vi har även handikappsparkering i anslutning till entrén. 

Hundar och andra sällskapsdjur får tyvärr inte följa med in på Nordens Ark och vi rekommenderar att de inte lämnas i bilen under besöket. 

För våra övernattande gäster finns parkeringstillstånd för parkering över natten. Parkeringstillstånd hämtas i receptionen.

Ni får gärna besöka oss med er husbil eller husvagn, men övernattning och camping är inte tillåtet.


Ladda din elbil hos oss

På vår parkering kan du ladda din elbil via appen Waybler.
Vi har totalt 30 laddstolpar med destinationsladdning som delfinansieras av Naturvårdsverket. Stolparna har 11 kW maxeffekt.

 

Vi kan Bohuslän!

Nordens Ark är en certifierad Infopoint. Hos oss kan du som turist hitta broschyrer, kartor och få personlig service.