OBS! Viktig information för dig som besökare, klicka här >

Bra att veta inför ditt besök

Vi har parken öppen som vanligt och du är varmt välkommen att titta på djuren. Hälsan hos besökare och personal är viktig för oss och vi kommer därför inte heller att ha några guidningar eller informationer i samband med matningar. Vi håller också Våtmarkshuset stängt för besökare.

Läs mer viktig information för dig som besökare här.

Besöksapp till smartphones

Hjälp oss spara på miljön, om du har en smartphone kan du ladda ner Nordens Arks besöksapp istället för att köpa en papperskarta (10 kr) i entrén. 
Appen är gps-baserad och visar var i parken du befinner dig. Här finner du också information om våra djur och tips på var i hägnet du ska spana för att se dem. I appen finns också vårt aktuella program.

Ladda ner appen till Android här.

Ladda ner appen till Iphone här.

Tillgänglighetsdatabasen

Nordens Ark finns på Tillgänglighetsdatabasen. Kolla här på anpassningarna i parken.

Parkkarta

Titta gärna på vår parkkarta inför ditt besök.

Hundar och husdjur

Vi tycker också om dem, men av djursäkerhets- och smittskyddsskäl får hundar och andra husdjur inte följa med in i parken.

Mata inte djuren

Djuren på Nordens Ark får en för dem specialkomponerad diet. Olämplig mat kan göra dem sjuka. Olika former av smitta och sjukdomar kan spridas från människa till djur om du ger dem något.

Respektera djuren

Tänk på att du är gäst i deras hem. Skräm inte djuren genom att knacka på terrarier, skrika eller på andra sätt störa dem. 

Kikare och tålamod

För att få ut så mycket som möjligt av besöket på Nordens Ark rekommenderar vi att du utrustar dig med en kikare och en god portion tålamod. Djuren finns där, men kan ibland vara välkamouflerade och svåra att se då hägnen är stora och under sommaren lummiga för djurens bästa.

Säkerhetsräcken

Kliv inte över eller under säkerhetsräckena och sitt inte heller på dem. De finns där för att hålla dig på säkert avstånd från de vilda djuren och för att förhindra att olyckor sker.

Grillning

Grillning är inte tillåten inne i parken. Däremot är du mer än välkommen att använda grillen på lekplatsen vid parkentrén och vid Lantgårdens lekplats. Ta med kol eller engångsgrill.

Rökning i parken

Rökning är inte tillåten på Nordens Arks område. För er snusare uppskattar vi att ni slänger ert snus i en papperskorg. 

Skrindor

Skrindor finns att hyra för 30 kr innanför parkentrén. Skrindorna betalas via Swish eller i entrékassorna/butik. 

Rullstol i parken

Terrängen i parken är kuperad och det finns ett par branta backar längs promenadslingan. Underlaget är hårt packade grusvägar och träbryggor. Handikapparkering finns på parkeringen, behöver du parkera ännu närmare parken kontakta entrén 0523 795 90. Det är möjligt att hyra en rullstol på plats, vi ser gärna att ni bokar den i förväg.

Barnens zoolympiad

I entrén ingår barnens zoolympiad där du har chans att utmana djuren i både styrka och snabbhet. Runt i parken finns det fler roliga barnstationer som att prova renhorn. Säg till i entrén så förser vi dig med det som behövs för zoolympiaden. 

Ladda din elbil hos oss

På vår parkering kan du ladda din elbil via laddappen eller laddkort. Du kan låna ett laddkort av oss för 50 kr.  

Husbil- och husvagnsparkering

Ni får gärna besöka oss med er husbil eller husvagn, men övernattning och camping är inte tillåtet.

Det är eldnings- och grillförbud på parkeringen.  

Allemansrätten

Du är varmt välkommen att vandra i vår Ekopark, men respektera allemansrätten. Tänk också på att ha hundar kopplade då du går i beteshagar med frigående djur.