OBS! För information om hur vi hanterar rådande Covid-19 situation, klicka här >

Bra att veta inför ditt besök

Vi har parken öppen som vanligt och du är varmt välkommen att titta på djuren. Under en tid framöver har vi däremot stängt hotell och butik. Våra restauranglokaler är stängda, men restaurangen erbjuder lunch och fika som take away i luckorna vid hotellet. Hälsan hos besökare och personal är viktig för oss och vi kommer därför inte heller att ha några guidningar eller informationer i samband med matningar.

Besöksapp till smartphones

Hjälp oss spara på miljön, om du har en smartphone kan du ladda ner Nordens Arks besöksapp istället för att ta en papperskarta i entrén. 
Appen är gps-baserad och visar var i parken du befinner dig. Här finner du också information om våra arter och fina bilder. I appen finns vårt aktuella program.

Ladda ner appen till Android här.

Ladda ner appen till Iphone här.

Tillgänglighetsdatabasen

Nordens Ark finns på Tillgänglighetsdatabasen. Kolla här på anpassningarna i parken.

Parkkarta

Titta gärna på vår parkkarta inför ditt besök.

Hundar och husdjur

Vi tycker också om dem, men inte i parken. Av djursäkerhets- och smittskyddsskäl får de inte gå med in i parken.

Mata inte djuren

Djuren på Nordens Ark får en för dem specialkomponerad diet. Olämplig mat kan göra dem sjuka. Olika former av smitta och sjukdomar kan spridas från människa till djur om du ger dem något.

Respektera djuren

Tänk på att du är gäst i deras hem. Skräm inte djuren genom att knacka på terrarier, skrika eller på andra sätt störa dem. 

Kikare och tålamod

För att få ut så mycket som möjligt av besöket på Nordens Ark rekommenderar vi att du utrustar dig med en kikare och en god portion tålamod. Djuren finns där, men kan ibland vara välkamouflerade och svåra att se då hägnen är stora och under sommaren lummiga för djurens bästa.

Säkerhetsräcken

Kliv inte över eller under säkerhetsräckena och sitt inte heller på dem. De finns där för att hålla dig på säkert avstånd från de vilda djuren och för att förhindra att olyckor sker.

Grillning

Grillning är inte tillåten inne i parken. Däremot är du mer än välkommen att använda grillen på lekplatsen vid parkentrén och vid Lantgårdens lekplats. Ta med kol eller engångsgrill.

Rökning i parken

Rökning är inte tillåten på Nordens Arks område. För er snusare uppskattar vi att ni slänger ert snus i en papperskorg. 

Skrindor

Skrindor finns att hyra för 30 kr vid innanför parkentrén. Skrindorna betalas via Swish eller i entrékassorna/butik. 

Rullstol i parken

Terrängen i parken är kuperad och det finns ett par branta backar längs promenadslingan. Underlaget är hårt packade grusvägar och träbryggor. Handikapparkering finns på parkeringen, behöver du parkera ännu närmare parken kontakta entrén 0523 795 90. Det är möjligt att hyra en rullstol på plats, vi ser gärna att ni bokar den i förväg.

Barnens zoolympiad

I entrén ingår barnens zoolympiad där du har chans att utmana djuren i både styrka och snabbhet. Runt i parken finns det fler roliga barnstationer som att prova renhorn. Säg till i entrén så förser vi dig med det som behövs för zoolympiaden. 

Ladda din elbil hos oss

På vår parkering kan du ladda din elbil via laddappen eller laddkort. Du kan låna ett laddkort av oss för 50 kr.  

Husbil- och husvagnsparkering

Det är tillåtet att stanna en natt i anslutning till ert besök på Nordens Ark, det kostar 200 kr. Notera att det ej finns tillgång till vatten, toa eller el. Parkeringsavgiften betalas i entrén under parkens öppettider. Sker parkering när parken är stängd sker betalning nästkommande dag. I samband med betalningen får ni ett kvitto på detta som ska läggas synlig i bilrutan. Det finns speciella platser för parkering av husbil och husvagn. 

Det är eldnings- och grillförbud på parkeringen.  

Allemansrätten

Du är varmt välkommen att vandra i vår Ekopark, men respektera allemansrätten. Tänk också på att ha hundar kopplade då du går i beteshagar med frigående djur.