Nyheter från ombyggnationen

8 juni 2023

Efter ett års byggande var det under torsdagen dags för invigning en den nya SköldpaddsArken på Nordens Ark. En grekisk landskölpadda hjälpte Kronprinsessan att ”klippa” bandet.

26 april 2023

Byggnationen av SköldpaddsArken är inne i sitt slutskede och planeringen för öppnandet av den nya anläggningen pågår för fullt.


3 februari 2023

Arkitekterna Jonas och Torunn från CaseStudio var på plats och tittade på idéer för det nya området. 

 

16 december 2022

Under hösten har vi nu fällt granarna i ombyggnadsområdet och nu fortsätter vi att planera inför en intensiv vår. 

 

29 oktober 2022

Stort tack❤️till våra fantastiska Volontärer som i lördagsolen hjälpte till att dra ris och röja i parken. Nu är det så fint att vi inom kort kan starta steg två och börja sätta upp staket.


De fina volontärvästarna kommer från Sotenäs Trä/Beijer Byggmaterial

15 september 2022

Skogstraktorer med kärror, skotare, skördare, folk med motorsågar… just nu är det full fart i det avspärrade området i parken.

Stängslen i de gamla hägnen är rivna och från tidiga gryningstimmen till sen eftermiddag arbetas det för högtryck. Vädret är nämligen perfekt för att fälla de granar som står nära våra bryggor och är lite knepiga att fälla. Stammarna barkas och torkas för att sedan användas när vi sätter igång och bygger nytt.

När hägnen rivits och granarna tagits ner påbörjas arbetet med att bygga hägn och pedagogiska stationer. Under tiden arbetet pågår är delar av parken avspärrad. Det är ett stort och spännande projekt vi tagit oss för och det kommer bli fantastiskt när det är färdigt.